Informatiepunt Digitale Overheid

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet. Er zijn veel dingen die u via internet kunt regelen, zoals het aanvragen van toeslagen, gezondheidsverklaringen of uw pensioenoverzicht. Maar ook het aanvragen van een vergunning of een subsidie gaat digitaal. U heeft in veel gevallen een DigiD nodig en u moet met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken.

Wilt u iets regelen of aanvragen via deze website of een andere website van de overheid en heeft u daar hulp bij nodig? Of kent u iemand die daar hulp bij kan gebruiken? Kom dan langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. De vrijwilligers van het Informatiepunt laten u zien waar u informatie kunt vinden en hoe het werkt. Het Informatiepunt is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Het Informatiepunt heeft vaste inloopspreekuren in de bibliotheken in Brielle, Hellevoetsluis, Oostvoorne en Rockanje. U kunt tijdens deze spreekuren binnenlopen zonder een afspraak te maken. Wilt u toch liever een afspraak maken? Bel dan naar de bibliotheek op telefoonnummer 0181-31 51 11. 

Op de website van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta vindt u de spreekuurtijden en meer informatie over het Informatiepunt Digitale overheid. Klik hier om naar de website van de bibliotheek te gaan.