Laatste nieuws

26 april 2024

Vrijwilligers ontvangen een lintje

Het was met recht een lintjesregen in de Sint-Catharijnekerk in Brielle.
Maar liefst 22 inwoners van de gemeente Voorne aan Zee ontvingen uit handen van burgemeester Rehwinkel een Koninklijke onderscheiding. Stuk voor stuk mensen die zich al jaren op een bijzondere manier voor de samenleving inzetten. Drie van hen zijn, naast hun vele andere bezigheden, al jaren vrijwilliger bij het SBO.
Edwin van der Geest (Raad van Toezicht), Marianne Veenbergen (medewerker Service Centrale) en Ubbo Wiersema (chauffeur VoorneVervoer) en mochten een lintje in ontvangst nemen. Wat ons betreft hebben zij dit zéker verdient.

15 april 2024

Start Nieuwbouw aan De Eik

Na een voortraject van 8 jaar en de sloop van het oude, is eindelijk gestart met de bouw van een nieuwe vleugel aan het woonzorgcomplex aan De Eik. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de betrokken partijen werd de symbolische eerste paal geslagen.

De nieuwbouw wordt in het midden verbonden aan de bestaande bouw, met in het midden Hart van Hellevoet. De ontmoetingsruimte op de begane grond zal ook de nodige verbeteringen ondergaan. De toiletruimtes, kozijnen en entree worden vernieuwd. Er is dus nog veel werk te verrichten.
De oplevering vindt naar verwachting in 2025 plaats.


14 april 2024

Voortaan met PIN betalen in Hart van Hellevoet


Met ingang van 01 juni kan er in Hart van Hellevoet niet meer met contact geld betaald worden. Na lang wikken en wegen heeft het SBO hiertoe besloten.
Door toenemende activiteiten in de ontmoetingsruimte is ook de omzet toegenomen, met een grotere geldstroom als gevolg.
Om bezoekers en onze vrijwilligers veilig met betalingen om te laten gaan, is ervoor gekozen om enkel nog met pinbetalingen te werken.
Daarnaast kost de verwerking en administratie van contant geld onnodig veel tijd. Deze tijd besteden wij liever aan het ondersteunen van inwoners
We begrijpen dat dit voor sommige bezoekers best even wennen zal zijn.


18 januari 2024

Signaalpunt Eenzaamheid

In aanwezigheid van de coalitiepartners gaf wethouder Janneke Postma het startsein voor de campagne SIGNAALPUNT EENZAAMHEID. Het vond plaats in de foyer van het gemeentehuis in Hellevoetsluis.
Het SIGNAALPUNT EENZAAMHEID is bedoeld voor inwoners, ondernemers en zorgprofessionals, kortom iedereen in Voorne aan Zee.
Het is een centrale plek waar u een melding kunt doen wanneer u het vermoeden heeft dat iemand eenzaam is. Oók wanneer u zich zelf eenzaam voelt en geen mogelijkheden ziet om daar verandering in te brengen.

In de gemeente Voorne aan Zee is een coalitie Een tegen Eenzaamheid gevormd. Deze bestaat uit diverse partijen in Voorne aan Zee, waaronder SBO, Welzijn Ouderen, PUSH, De bibliotheek, Kwadraad, Stichting Kunst en Cultuur, MEE Mantelzorg en beleidsmedewerkers vanuit welzijn, cultuur en armoede. Op deze manier worden zoveel mogelijk partijen betrokken bij de aanpak tegen eenzaamheid.Januari 2024


Een steuntje in de rug voor mensen met een laag inkomen

De gemeente Voorne aan Zee biedt inwoners met een laag inkomen graag een steuntje in de rug. Om het voor iedereen mogelijk te maken mee te kunnen doen in onze samenleving zijn er verschillende regelingen en/of financiële vergoedingen, zoals het Kindpakket of Participatiefonds.
Daarnaast zijn er organisaties die u kunnen helpen met bijvoorbeeld: geldvragen, Nederlandse les of het werken met een computer.

In de digitale brochure hiernaast zijn de regelingen en mogelijkheden voor ondersteuning op een rij gezet. In de brochure is opgenomen hoe u zelf kunt controleren of u in aanmerking komt  voor een bepaalde regeling, wat de voorwaarden zijn en hoe u de regeling kunt aanvragen.
Wanneer u vragen hebt kunt u contact opnemen met het minima team van de gemeente via telefoonnummer 14 0181.