Actueel nieuws

Vallen is een van de grootste problemen voor 65-plussers. Doe daarom mee met TOM
(Thuis Onbezorgd Mobiel). TOM helpt u om de kans op vallen kleiner te maken. Die hulp krijgt u van fysiotherapeuten, diëtisten en vrijwilligers.

            VALPREVENTIE TOM             

• Bent u 65 jaar of ouder?
• Woont u in de gemeente Voorne aan Zee?
• Woont u thuis, met of zonder partner?

Dan kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst op 5, 6 of 7 maart 2024 doet u enkele tests met een fysiotherapeut en een diëtist. Na afloop hoort u of u daadwerkelijk kunt meedoen aan TOM.

Kosten voor deelname
Het programma kost €20 per persoon, inclusief gezamenlijke lunches. Deelnemers kunnen extra kosten hebben als hun eigen risico nog niet is gebruikt. Het individuele gesprek met de diëtist wordt gedekt door de basisverzekering en valt onder het eigen risico. De gemeente subsidieert de 14 weken durende beweeglessen en informatiemomenten

Meer informatie of direct aanmelden?
0181 - 72 82 81 (tussen 10:00 en 13:00 uur)
jolien.deschrijver@catharina.nlDe gemeente Voorne aan Zee biedt inwoners met een laag inkomen een steuntje in de rug. Deze inwoners kunnen in aanmerking komen voor verschillende regelingen of vergoedingen, zoals het Kindpakket of Participatiefonds.
Daarnaast zijn er organisaties die deze inwoners helpen bij geldvragen, Nederlandse les of het werken met een computer.

        EEN STEUNTJE IN DE RUG        

In deze digitale folder zijn de regelingen en mogelijkheden voor ondersteuning op een rij gezet. In de folder is opgenomen hoe u zelf kunt controleren of u in aanmerking komt  voor een bepaalde regeling, wat de voorwaarden zijn en hoe u de regeling kunt aanvragen. 

Wanneer u vragen hebt kunt u contact opnemen met het minima team van de gemeente via telefoonnummer 14 0181.

   SIGNAALPUNT EENZAAMHEID  

Donderdag 18 januari gaf wethouder Janneke Postma het startsein voor de campagne Signaalpunt Eenzaamheid in aanwezigheid van de coalitiepartners in de foyer van het gemeentehuis in Hellevoetsluis.
Het signaalpunt eenzaamheid is opgezet en bedoeld voor inwoners, ondernemers en zorgprofessionals van Voorne aan Zee. 

Bij het signaalpunt kunt u een melding doen als u het vermoeden heeft dat iemand (of uzelf) zich eenzaam voelt.

In de gemeente Voorne aan Zee is een coalitie een tegen eenzaamheid gevormd. Deze bestaat uit diverse partijen in Voorne aan Zee, waaronder SBO, Welzijn Ouderen, Push, De bibliotheek, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Stichting Kunst en Cultuur, MEE Mantelzorg en beleidsmedewerkers vanuit welzijn, cultuur en armoede. Op deze manier worden zoveel mogelijk organisaties, ondernemers en inwoners betrokken bij de aanpak tegen eenzaamheid.