SBO in de Wijk

Prettig wonen gaat verder dan uw eigen huis. Het houdt ook in dat u zich thuis voelt in de buurt waar u woont. Contact met buurtbewoners of deelnemen aan activiteiten dragen daaraan bij.
Het SBO zet zich, samen met stichting PUSH, in voor fijne buurten waar iedereen zich thuis voelt. We helpen bij het versterken van de sociale basis.  Dat doen we samen met vrijwilligers, buurtbewoners en andere organisaties.

Ontmoetingslocaties
Binnen de gemeente zijn er verschillende buurthuizen, buurtkamers en ontmoetingsplaatsen die vrij toegankelijk zijn en waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Er is van alles te doen voor alle leeftijden.
Zelf iets organiseren in één van de buurthuizen kan ook, mits de activiteit gericht is op buurtbewoners. Soms kan hiervoor zelfs gratis gebruik worden gemaakt van een ruimte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een locatie in uw buurt.

Activiteiten in de wijk
Regelmatig is het SBO te vinden bij activiteiten in de wijk.
Het Buurtbakkie kunt u zomaar ergens tegenkomen.
Bij allerlei buurtprojecten is het SBO betrokken. Soms met een kraampje of op een FijnjeteZien-terras. In veel gevallen werken we hierin samen met andere organisaties. Daarnaast zijn er regelmatig welzijnswerkers aanwezig in buurthuizen en buurtkamers. Waar u ons ook treft, we staan altijd klaar om met u mee te denken.

Themaweken
Het SBO draagt actief bij aan jaarlijks terugkerende themaweken. Dat doen we altijd samen met buurtbewoners en andere organisaties.
Zo beginnen we het voorjaar met de Cultuurweek.
Dat is dé gelegenheid om kennis te maken met wat er allemaal op cultureel gebied te doen is in Voorne aan Zee.
En in het najaar organiseren we, samen met diverse welzijnspartners, de Week van de Ontmoeting. U kunt in deze week aan van alles deelnemen en kennismaking met nieuwe activiteiten, maar vooral met (nieuwe) mensen.
In beide weken worden bestaande activiteiten extra onder de aandacht gebracht.

Tussendoor ondersteunt het SBO bewoners bij het organiseren van bijvoorbeeld NLdoet, Burendag en de Nationale Buitenspeeldag.

Daarnaast verzorgen we verschillende éénmalige activiteiten.
Allemaal bedoeld om meer met elkaar in contact te komen en u thuis te voelen in uw wijk.